Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/mkdsp/wp-content/plugins/google-analytics-for-wordpress/googleanalytics.php on line 481

MKDSP
(Mladinski klub Društva slovenskih pisateljev) 

vas vabi

na literarni večer

v sklopu Slovenskih dnevov knjige

v sodelovanju z danskimi avtorji 

Morten Søndergaard

Aleksandar Šajin  

nastopajo tudi člani MKDSP 

Andrej Grilc

Ajda Balderman Baliž

Glorjana Veber 

večer povezuje

Katja Jezeršek

vabljeni 26.4.2007 ob 21:00 

na Tomšičevo 12,

na sedež Društva slovenskih pisateljev.

ANDREJ GRILC
Andrej Grilc, rojen 25. 6. 1984 v Kranju. Maturiral na gimnaziji Bežigrad v Ljubljani, redni študent Veterinarske fakultete. S poezijo in dramatiko se je pričel ukvarjati v gimnaziji, kjer je bil pobudnik za ustanovitev literarnega kroga, ki ga je vodil Marcello Potocco. Pod mentorstvom Barbare Korun in Sama Krušiča je leta 2003 izdal svojo pesniško zbirko Sinapse, za katero je dobil štipendijo iz sklada za nadarjene dijake in študente občine Domžale. Svojo poezijo je objavljal v Mentorju, Poetikonu, Litu, Ructusu in lokalnem časopisju, na njegovo poezijo je bila v PTL leta 2004 uprizorjena plesna predstava Urše Rupnik, Premik. V gimnaziji je bil igralec improviziranega gledališča in gledališča Teater na robu. Piše tudi dramske tekste in poezijo v prozi. Ukvarja se s filmom, performansom in vizualno komunikacijo. Od leta 2006 je član Dramskega društva Integrali, Mladinskega kluba Društva slovenskih pisateljev in od 2007 evropske spletne strani Poeattree.

AJDA BALDERMAN BALIŽ (http://fly.to/ajda )

GLORJANA VEBER
Glorjana Veber, rojena 07.09.1981 v Celju, je študentka podiplomskega programa sociologije na Fakulteti za družbene vede. S pisanjem poezije in proze je pričela v osnovni šoli, ko je objavljala svoje prispevke v časopisih  kot so Novi Tednik, Dnevnik, PIL, Večer, Otrok in družina, Kmečki glas, Savinjčan in drugih. Že takrat je prejela več nagrad na občinskih in državnih literarnih tekmovanjih ter pisala dramska dela za šolske prireditve. V srednji šoli se je predstavljala z lastnimi recitali poezije na šolskih, medšolskih, občinskih, državnih in mednarodnih prireditvah, v Narodnem domu Celje, srednjih šolah v Celju in tudi v sodelovanju Srednje ekonomske šole v Cankarjevem domu v Ljubljani. V času dodiplomskega študija se je ukvarjala z urednikovanjem, nadaljevala z recitali in objavami, njeno poezijo smo pa lahko poslušali tudi na radijskih valovih, med drugim tudi na radiu Slovenija v oddaji Literarni nokturno. Danes se ukvarja s pisanjem recenzij za oddajo S knjižnega trga Radiu Slovenija Prvi program in pripravlja izid svoje prve pesniške zbirke.