Na kratko.

KAJ: Literarni večer Besede z vseh vetrov

KJE: Cankarjev dom, Štihova dvorana

KDAJ: 22.10.2009, 19:00

KDO:
Raman Mundair
Efe Duyan 
Mirt Komel 
Veronika Dintinjana
in 
Nejc Gazvoda

Nadvse dobrodošli!

Na dolgo.

Literarni večer Besede z vseh vetrov

V četrtek 22.10.2009 ob 19.00 se bo v Štihovi dvorani Cankarjevega doma zgodil literarni večer Mladinskega kluba DSP pod okriljem projekta Word Express. Gre za nastop in branje dveh tujih ter treh domačih avtorjev.

Literarni večer v organizaciji Mladinskega kluba Društva slovenskih pisateljev poteka v okviru projekta Word Express. Gre za mednarodni projekt fundacije Literature Across Frontiers, v katerem sodelujejo literarni avtorji celotne jugovzhodne Evrope in še nekaterih drugih držav. Namen projekta je premoščanje državnih in jezikovnih meja med narodi in kulturami.

Udeleženci >>vlaka besed<< s tem literarnim večerom začenjajo pot v Ljubljani, od koder jo nadaljujejo proti Zagrebu, Beogradu, Skopju in Solunu. Potovanje se zaključuje v Istanbulu, kjer bo potekala zaključna prireditev. Tam se jim bodo pridružili avtorji, ki bodo skupaj z vlakom pripotovali iz Sofije, Bukarešte, Sarajeva in drugih literarnih prestolnic. Avtorji si bodo na skupnem potovanju izmenjevali razmišljanja in navdihe ter sestavljali besedila ’s poti’, ki bodo objavljena v posebni publikaciji. Poleg tega bodo besedila
vseh sodelujočih avtorjev prevedena in objavljena v vseh državah udeleženkah projekta. Na ta način bodo občinstva mnogih držav spoznala avtorje iz Slovenije, ki bodo z enim zamahom dosegli velik mednarodni domet.

Iz Velike Britanije v Ljubljano prihaja Raman Mundair, škotska večstranska umetnica indijskega porekla, ki bo predstavila svoje pesmi, iz Istanbula pa Efe Duyan, pesnik in arhitekt, oba sta pripadnika mlajše generacije ustvarjalcev. Na potovanju se jim pridružuje Mirt Komel, pesnik, dramatik, pisatelj in akademik, poleg njega pa bodo svoje tekste brali še pesnica Veronika Dintinjana in pisatelj Nejc Gazvoda.

Nadvse dobrodošli!