Dragi člani in članice MKDSP!

Vabimo vas k sodelovanju pri projektu LalaBajke. Enkratna priložnost, da vaša ustvarjalnost ugleda luč sveta! 

V Zavodu Senzorium so v okviru projekta Generosity Experience to poletje na različnih lokacijah izvajali branja kraktih zgodb, imenovana LalaBajke (podrobnejši opis je v priponki). Večinoma je šlo za zgodbe svetovne klasike in uveljavljenih avtorjev, tokrat pa so se odločili, da dajo priložnost tudi nam, mladim, ki smo bodoča literarna srenja v Sloveniji. Z novembrom letos bodo ponovno začeli z LalaBajkami in sicer v Trubarjevi hiši literature; branja se bodo odvijala enkrat mesečno, zadali pa so si, da bo tokratni cikel zajemal dela mladih slovenskih avtorjev.

Kot Mladinski klub Društva slovenskih pisateljev smo se z veseljem odzvali na poziv k sodelovanju in skupnem prizadevanju najti zgodbe, primerne za branje na LalaBajkah. Poleg poziva, ki bo objavljen in razposlan na razne kanale in info točke, gre poziv najprej k vam, članom MKDSP. Vabljeni ste, da prispevate svoje avtorsko delo (eno ali več), bodisi že napisano ali da ga napišete prav za ta namen:

- zgodbo v prozni obliki, kjer je glavna tema VELIKODUŠNOST (posredno ali neposredno sporočilo oz. tematika);

- dolžina zgodbe naj bo cca. 20 strani A5 (lahko je manj, več pa raje ne);

- prvi rok za oddajo zgodb/e (za prve LalaBajke, ki bodo v novembru) je 30. oktober 2011. O naslednjih rokih vas bom obvestila, ko bodo ti znani;

- zgodbo pošljite na lalabajke@senzorium.com.

Poleg zgodbe je potrebno priložiti še kratko izjavo o avtorstvu ter dovoljenje za uporabo zgodbe v namene projekta Generosity Experience. Med prispelimi zgodbami bo tiste, ki bodo primerne za LalaBajke, izbrala vodja projekta za Slovenijo, režiserka in igralka Barbara Pia Jenič. V kolikor boste imeli željo, da bi svojo zgodbo sami tudi prebrali na samem dogodku, le-to navedite v mailu ob pošiljanju zgodbe.

V kolikor potrebujete več informacij ali če imate kakršno koli vprašanje, se lahko brez zadržkov obrnete na zgoraj navedeni e-naslov. V priponki je predstavitev projekta LalaBajke.

Upam in verjamem, da se boste v čim večjem številu odzvali na to čudovito priložnost.

Prijetno ustvarjanje!