Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/mkdsp/wp-content/plugins/google-analytics-for-wordpress/googleanalytics.php on line 481 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/mkdsp/wp-content/plugins/google-analytics-for-wordpress/googleanalytics.php on line 481 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/mkdsp/wp-content/plugins/google-analytics-for-wordpress/googleanalytics.php on line 481

Društva slovenskih pisateljev je letos organiziralo 23. festivala Vilenica, v okviru katerega je Mladinski klub DSP organiziral enega izmed številnih predvečerov, ki spremljajo festival.

Kot osrednji gost je na literarnem večeru sodeloval g. Ciril Zlobec, pesnik, prevajalec, državnik.

Vodilna tema letošnje Vilenice, ki bo potekala od 3. do 7. 9., je bila vprašanje avtorja kot literarne in sociološke kategorije. Na osrednjih dogodkih strokovnega programa Vilenice se je spraševalo o statustu literarnega ustvarjalca nekoč in danes. Na dogodku, na katerem je sodeloval g. Zlobec, smo se z našim gostom posvetili tistemu najzgodnejšemu obdobju, ko se posameznik oblikuje v literarnega ustvarjalca. Z nami je delil svoje bogate izkušnje in spomine na čas, ko je dozoreval v pesnika. Dogodek smo si zamislili kot pogovor z gostom, seveda pa nam je bilo v čast, da je ob tej priložnosti nastopil tudi z branjem svojih pesmi.

Čas: nedelja, 31. 8. 2008, ob 19h
Kraj: Atelje Negovana Nemca v Biljah.
Gost: Ciril Zlobec
Moderator: Mirt Komel

Avtor teksta: Mirt Komel

VILENICA
PROGRAM VILENICE 2008

POVEZAVE PO STRANI
Zbornik 2008